top of page

Pistoshoidon jälkeen:

Täyteainehoidot ovat turvallisia toimenpiteitä, kun hoidon tekee ammattilainen, joka käyttää tutkitusti turvallista täyteainetta.

Hoidon jälkeen hoidetulla alueella saattaa esiintyä seuraavia ohimeneviä sivuvaikutuksia:

lievä punoitus, mustelma, turvotus, aristus, kutina, kihelmöinti

Kaikki nämä ovat tavallisia pistosten jälkeisiä reaktioita.

Ne ovat väliaikaisia ja häviävät yleensä 3 päivässä - viikossa. Jos oireet jatkuvat tai muita oireita ilmenee, ota yhteyttä täyteainehoidon tekijään. Huulten alkuturvotus saattaa kestää pidempään kuin muiden alueiden turvotus. Joskus jonkinasteinen turvotus kestää jopa 2 viikon ajan.


Tällöin huulet saattavat näyttää hiukan epäsymmetrisiltä. Tulos heti hoidon jälkeen ja hoitoa seuraavina päivinä ei ole lopullinen.

Lopputulosta voi arvioida aikaisintaan kahden viikon kuluttua hoidosta!

Vältä koskettelemasta hoidettua aluetta ensimmäisen 12 tunnin aikana. Sen jälkeen voit pestä alueen hellävaraisesti vedellä ja puhdistustuotteilla. Älä käytä luomukosmetiikkaa ensimmäisinä päivinä.

Vältä alkoholin käyttöä 24 tunnin ajan.

Älä altista käsiteltyä aluetta kuumuudelle (solarium, sauna, suora auringonpaiste) tai liialliselle kylmyydelle ennen kuin turvotus ja punoitus ovat hävinneet. Ensimmäisten vuorokausien aikana on hyvä välttää myös raskaita fyysisiä aktiviteetteja. Fyysinen aktiivisuus nopeuttaa täyteaineen hajoamista.

Jos olet kärsinyt yskänrokosta aiemmin, voivat neulanpistot saada sen puhkeamaan uudelleen.

Asetyylisalisyylihappoa sisältävät lääkkeet (esim. aspiriini) ja osa luontaistuotteista voivat lisätä mustelmien tai verenvuodon ilmenemistä ruiskutuskohdassa.

Täyteainehoidoissa käytämme ainoastaan CE merkintöjä omavia stabiloituja hyaluronihappogeelejä. Pysyvyys keskimäärin 4–12 kk. Tuloksia voidaan ylläpitää seurantakäsittelyn avulla.

Kotihoito-ohje: Text
bottom of page